Voor nieuwe ouders

Fijn dat u interesse heeft in de Meridiaan. Hier vindt u informatie over de aanmelding en hoe u een rondleiding en gesprek kunt krijgen bij ons op school. Wij heten u alvast van harte welkom!Wanneer is het tijd om op zoek te gaan naar een school voor uw kind?
Het is wenselijk als u bij basisscholen gaat informeren wanneer uw kind 3 jaar wordt. Wij vinden het prettig als uw zoon of dochter ruim van tevoren is aangemeld, zodat er rekening kan worden gehouden met de prognoses. U moet dan denken aan minimaal een half jaar voor de vierde verjaardag van uw zoon of dochter.
 
Het zoeken van een school
Het zoeken van een school voor uw zoon of dochter, is belangrijk en niet gemakkelijk! U wilt een school waar u en uw kind(eren) zich prettig voelen, veel leren, in een omgeving die veilig en uitdagend is. U maakt tenslotte een keus voor de komende acht jaar. Wellicht is het handig als de school in de buurt is. In Alphen aan den Rijn zijn een heleboel basisscholen.

Hoe maakt u de juiste keus?
De schoolgids geeft veel informatie over de keuzes die we gemaakt hebben en hoe het onderwijs is vormgegeven. Om een goed beeld te krijgen wat een school te bieden heeft, kunt u het beste de sfeer komen proeven door een kijkje te komen nemen. U kunt dan zelf het gebouw van binnen bekijken, zien en horen hoe de kinderen en leerkrachten aan het werk zijn, omgaan met elkaar, buiten spelen en samen werken.
U kunt daarna beslissen of de Meridiaan de juiste keus is. 

Contact
Rondleidingen worden verzorgd door de directeur of een intern begeleider . U kunt de school bellen , 0172-425445, of mailen voor een afspraak, vermeld in u mail uw telefoonnummer zodat wij contact met u op kunnen nemen. mailadres: directie.meri@morgenwijzer.nl 
We maken dan een afspraak met u voor een rondleiding

Zit uw kind al op school en zoekt u een andere school? Dan is het beter om even te bellen voor een afspraak. We kunnen dan bespreken waar u naar op zoek bent en kijken of de Meridiaan kan bieden wat uw kind nodig heeft. Wij nemen altijd contact op met de andere school.

U kunt hier een aanmeldformulier downloaden en naar ons toe sturen , na ontvangst zullen wij contact met u opnemen om de aanmeldprocedure met u door te lopen.

Aanmeldformulier Morgenwijzer Meridiaan.docx

 

Extra informatie juni 2023
Momenteel hebben wij in de huidige groep 7 geen plaats meer voor nieuwe leerlingen vanwege de grootte van de groep. In de laatste drie lesweken van het schooljaar starten wij geen nieuwe gesprekken meer om kinderen binnen Alphen aan den Rijn te laten overstappen naar onze school. Vanaf eind augustus zijn deze gesprekken weer mogelijk.


Rondleidingen voor nieuwe kleuters kunnen weer plaatsvinden na de zomervakantie.  
Zomervakantie  10 juli t/m 18 augustus
 

Informatie nieuwe ouders